
Balık sofralarımızın baş tacı, özellikle kışın sofralarımıza lezzet ve sağlık katıyor.
Ama her balığı her ay tüketmek aynı keyfi vermeyebiliyor.
Denizlerin sıcaklık değişimi, balıkların lezzeti ve miktarı üzerinde doğrudan etkili; bu yüzden sezonuna göre doğru balığı seçmek önemli.
Örneğin, hamsinin taze ve lezzetli olduğu dönemde lüferin lezzeti pek de tatmin edici olmayabiliyor.
Aynı şekilde, istavritlerin mutfaklarda bolca bulunduğu dönemde, sardalya nadiren karşımıza çıkıyor.
Peki, kasım ayında hangi balıklar daha lezzetli oluyor?

KASIM AYINDA HANGİ BALIKLAR YENİR?
Özellikle hamsi, kasım ayında tadına doyulmaz bir lezzet sunarken, lüfer de sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Hamsinin narin dokusu ve lezzeti, kasımda tam anlamıyla zirveye ulaşıyor, bu nedenle bu ay hamsi yemeden geçmeyin.
Ekmek arası balığın kraliçesi uskumru da kasım ayının en iyi zamanında tüketilmesi önerilen bir diğer balık çeşidi. Taze uskumru, lezzetiyle hem gözleri hem de damakları şenlendiriyor.
“Levrek ve mercan yemeden mevsimi geçti” diye düşünmeyin; bu lezzetler de kasım ayında afiyetle tüketilebilir.
Kübra Kireççi
Editor
Haber Kaynak : ENSONHABER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
12 Kasım 2025SPOR
12 Kasım 2025GÜNDEM
12 Kasım 2025SPOR
12 Kasım 2025SPOR
12 Kasım 2025GÜNDEM
12 Kasım 2025GÜNDEM
12 Kasım 2025
1
Doğru emzirme yöntemleri nelerdir, sütün yettiği nasıl anlaşılır?
1838 kez okundu
2
Taylor Swift yeni albüm planları için düğmeye bastığını sosyal medyadan duyurdu!
1380 kez okundu
3
Bu kış kombinlere doyacağınız onlarca model ve onlarca detay.
1350 kez okundu
4
Takı ve makyaj uyumuna trend örnekleri sizler için derledik.
1308 kez okundu
5
Annelik duygusunun ortak tanımı diyebileceğimiz 10 başlık.
1286 kez okundu